Η εταιρια

«Λεσβιακά Όρη»: Απόσταγμα πάθους ανθρώπων και φύσης
 Ο Δημήτρης Ε. Κατζουρίδης και ο Ιωάννης Φωτίου είναι οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της εταιρίας «Λεσβιακά όρη».
Ο Δ. Κατζουρίδης προέρχεται από αγροτική οικογένεια και είναι κυριολεκτικά μεγαλωμένος μέσα στη φύση της Γέρας. Η οικογένειά του το 1995 απέκτησε το ιστορικό αγρόκτημα 'Ζώσα' και μέρος των δραστηριοτήτων τους είναι άρρηκτα δεμένο με τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς καθώς και με άλλα λεσβιακά αγροτικά προϊόντα.
Ο Ι. Φωτίου είναι τεχνολόγος γεωπόνος με διατριβή στην ελιά και το ελαιόλαδο.Κατάγεται από οικογένεια εμπόρων, που ένα από τα αντικείμενά τους ήταν και η αντιπροσώπευση αναλώσιμων ειδών για ελαιοτριβεία.

Και οι δύο προαναφερθέντες από μωρά - παιδιά κρεμόταν από τα χείλη των μεγαλυτέρων ακούγοντας ιστορίες για τα ελαιόδεντρα, για το πώς οι πρόγονοί τους τα φύτεψαν, τα μπόλιασαν και τα ανάστησαν. Για τη ζωή στους ελαιώνες, για τα σημάδια του καιρού, για τα «μερομήνια». Για το πώς έβγαινε το πολύτιμο λάδι, πώς το γεύονταν, πώς το αξιολογούσαν, πώς το αποθήκευαν. Για όλα γύρω από τη φύση. Μεγάλωσαν ζώντας σ'αυτή. Ένιωσαν τους αέρηδες και τις βροχές, το νερό που έσταζε πάνω τους, αφού πρώτα κυλούσε στα κλαδιά της ελιάς. Βίοι παράλληλοι, που κάποια στιγμή ενώθηκαν, μοιράστηκαν οι εμπειρίες, ειπώθηκαν οι γνώσεις.

Ξεκίνησε τότε ένα μεγάλο ταξίδι, ταξίδι από κοινού στη Λεσβιακή φύση για τη συλλογή ακόμη περισσοτέρων μυστικών. Περάσανε βράδια ολόκληρα σε ορεινές αγροικίες συζητώντας δίπλα στη φωτιά με αγρότες και κτηνοτρόφους. Μάζεψαν βότανα, μανιτάρια, άγρια χόρτα. Μυήθηκαν.

Τα προσωπικά τους λοιπόν βιώματα παντρεμένα με τις θύμησες και τα παιδικά ακούσματα, συμπληρούμενα από τις συμβουλές των παλαιοτέρων αλλά και τη σύγχρονη επιστήμη, τους βοήθησαν να πλησιάσουν τη
 γνώση, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους στο εγχείρημα των «Λεσβιακών ορέων».
 
Θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της εταιρίας
Βασικός κανόνας της εταιρίας τους είναι να επιλέγονται με επαγγελματισμό, σχολαστικότητα, συνέπεια και ειλικρίνεια τα καλύτερα και μόνο προϊόντα. Τα περισσότερα προϊόντα της εταιρίας συλλέγονται από τις ορεινές περιοχές του νησιού και κυρίως, από τον μεγαλύτερο ίσως ορεινό Λεσβιακό ελαιώνα, αυτόν της Γέρας.
Το ξηροθερμικό κλίμα και γενικά η μοναδική Λεσβιακή φύση συνθέτουν απαράμιλλης γεύσης και ποιότητας προϊόντα ικανά να τέρψουν και να κερδίσουν τον πιο δύσκολο γνώστη και μυημένο καταναλωτή, αλλά και να οδηγήσουν στα μονοπάτια της γευσιγνωσίας και τον πιο αδαή.

Έχοντας πολύχρονη σχέση με τους παραγωγούς, ξέροντας τις μεθόδους τους, τις τοποθεσίες των κτημάτων τους, κάνοντας επιτόπιους ελέγχους επιλέγουν μόνο τους καλύτερους. Ειδικά στο ελαιόλαδο επιλέγονται παραγωγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν όσο το δυνατό περισσότερο την
 άμεση έκθλιψη, το να μεσολαβεί δηλαδή ο λιγότερο δυνατό χρόνος από το δέντρο στο ελαιοτριβείο. Συστηματικοί έλεγχοι γίνονται επίσης κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του ελαιοκάρπου στα επιλεγμένα ελαιοτριβεία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ιδανικές συνθήκες παραγωγής στο εργοστάσιο και κυρίως η ψυχρή έκθλιψη της ελιάς αλλά και οι χαμηλές  θερμοκρασίες του περιβάλλοντος χώρου.
Μετά την παραγωγή του, το ελαιόλαδο δοκιμάζεται πρώτα από τους ίδιους και μετά αποστέλλονται δείγματα σε
 ειδικούς γευσιγνώστες. Εάν και εφόσον αμφότεροι ικανοποιηθούν, τότε αρχίζουν οι επιμελείς και σχολαστικοί έλεγχοι, χημικοί και οπτικοί. Αν κατά τη διάρκειά τους βρεθεί κάτι το οποίο δε συμβαδίζει με τα πρότυπα της εταιρίας, τότε το προϊόν κρίνεται ακατάλληλο. Αν όλα συνηγορήσουν, τότε το προϊόν πάει προς τυποποίηση αλλά και πάλι με αυστηρό έλεγχο και τις μέγιστες προδιαγραφές.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην αποθήκευση του προϊόντος πριν την τελική εμφιάλωση. Επιλέγονται
 χώροι αποθήκευσης χωρίς φωτισμό και με θερμοκρασίες περίπου 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι δεξαμενές που φυλάσσεται το λάδι είναι πάντα ανοξείδωτες. Κατά τη διαδικασία της εμφιάλωσης σε πρώτης ποιότητας συσκευασίες τηρούνται σχολαστικά όλοι οι κανόνες υγιεινής. Κάθε μια συσκευασία ελέγχεται επιμέρους και στη διαπίστωση έστω και του ελάχιστου ίχνους προβλήματος απορρίπτεται. Έτσι τίποτα δε φεύγει από την εταιρία, αν είναι κατώτερο του άριστου.
Με γνώμονα λοιπόν την αυστηρή επιλογή και την άριστη ποιότητα των προϊόντων η εταιρία φιλοδοξεί να τα προωθήσει στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, έτσι ώστε να κατακτήσουν τη θέση που τους αρμόζει και τους αξίζει.
 
"Aeolion" ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο, όπως και ο τόπος που το γέννησε
Το ελαιόλαδο "Aeolion" είναι ένα κορυφαίο δείγμα των παγκοσμίως φημισμένων ελαιολάδων της Λέσβου. 
Η ιδιαίτερη προσωπικότητα του
 "Aeolion" χαρακτηρίζεται από το χρυσοπράσινο λαμπερό χρώμα του, την πολύ χαμηλή οξύτητά, την γεμάτη γεύση και τα υπέροχα αρώματά του.
Απολαύστε το καθημερινά. Είναι η
 προσιτή πολυτέλεια, που σας αξίζει και θα αγαπήσετε γεμίζοντάς σας υγεία και μακροζωία. Αφήστε τη λάμψη του να σας αγκαλιάσει.
Δοκιμάστε το πάνω σε μια φέτα ψημένο ψωμί με λίγο χοντρό αλάτι και κάποιο από τα λεσβιακά μας βότανα, όπως ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι και θα νιώσετε πολλαπλές εκρήξεις γεύσεων. Είναι τόσο απλό, τόσο εύκολο και γι'αυτό τόσο μοναδικό.
 
"Aeolion" η ονομασία άμεση αναφορά στην προαιώνια ιστορία της Λέσβου
Εμπνευστής του ονόματος είναι ο Κώστας Παπάζογλου, ένας πολυσχιδής ομογενής από την Αυστραλία. Ένας άνθρωπος, που κουβαλάει πάνω του τεράστιες ποσότητες Ελλάδας.
 

“ΡΩ” ροή γεύσης, ενέργειας και υγείας κάθε μέρα

Κατά τον Σωκράτη το ΡΩ είναι το γράμμα που έλκει.

Κατά τον Ηράκλειτο είναι σύμβολο ροής και οι λέξεις που το περιέχουν αποκτούν θετική σημασία.

ΡΩ-ννυμι: τρέφω, ενισχύω, δυναμώνω.

ΡΩ: Κατά τον 7ο αιώνα π.Χ. στη Μήλο, στην Κέρκυρα, την Εύβοια και τις Συρακούσες παρουσιάζεται με τη μορφή R που διεθνώς συμβολίζει το αυθεντικό, το αληθινό.

ΡΩ: Δοκιμάστε το και βρείτε όλα σ' αυτό!!!

 

 Ο πολιτισμός του ελαιόλαδου στην ξεχωριστή γεύση της κάθε μέρας
Στη Λέσβο η ελιά και το ελαιόλαδο είναι τέχνη. Έκφραση πολιτισμού. Και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία εδώ στον τόπο, που γέννησε την Σαπφώ, τον Θεόφιλο και τον Ελύτη. Η έμπνευση είναι στον θαλασσινό αέρα , στην αυστηρότητα της φύσης, στο μόχθο των ανθρώπων, που κάνουν γόνιμη τη γη.
Η ελιά είναι ο δεσμός με τη φύση , τη ζωή και την ευτυχία. Μέσον επιβίωσης αλλά, κυρίως, ευζωίας. Καθημερινή απόλαυση που χρωματίζει γευστικά τη χαρά, τη λύπη, το γλέντι, τη σκέψη, το μυστήριο, τον έρωτα.
 
Λεσβιακά Όρη
Αερ. Γιανναρέλλη 95
81100 Μυτιλήνη
Τηλ. 2251 7 71774 - 6972091127
FAX: 2251 0 44387
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

Copyright © 2015 Λεσβιακά Όρη